Informatie nodig over het leggen van wildverband en banenverband tegels?

Wij staan voor u klaarEr bestaan veel soorten legpatronen en legverbanden. Sommige legpatronen zijn alleen lastig te leggen wanneer u geen idee heeft hoe het moet. Daarom heeft Excluton een aantal standaard patronen. Deze patronen zijn voor banenverband en wildverband. Hieronder krijgt u meer uitleg over de standaard patronen voor banenverband en wildverband.

Onderaan deze pagina worden een paar populaire wildverband en banenverband tegels getoond.

Hoe kunt u het best banenverband leggen?

Met banenverband creëert u een strak geheel en dat zorgt voor een moderne uitstraling. Deze uitstraling past het best bij een oprit. Banenverband is in meerdere patronen te leggen. De foto’s hieronder tonen twee verschillende soorten banenverband met het bijbehorende legpatroon. De eerste laat 60Plus banenverband zien en de tweede Oprit-steen banenverband. Klik op de foto om het legpatroon te downloaden, zodat u het altijd bij de hand kan houden.

De tekst gaat verder onder onderstaande foto's.

     Excluton 60Plus Banenverband   Excluton Oprit-steen Banenverband

60Plus banenverband bestaat uit drie verschillende formaten. Zo zijn er tegels van 22x60, 28x60 en 34x60. Bij Oprit-steen banenverband is dat een ander verhaal. Daar krijgt u vier formaten. Twee van die formaten zijn 16x50 en 16x37,5 en de andere twee zijn 11x50 en 11x37,5. Voor meer informatie raden wij u aan om de desbetreffende pdf te downloaden.

Let op: het kan bij B-keus banenverband voorkomen dat er meer tegels van één formaat zijn dan van de andere formaten. U moet dus goed kijken bij het leggen hoe u het best de tegels kunt neerleggen.

Hoe kunt u het best wildverband leggen?

Geen één legpatroon of legverband is zo bijzonder als wildverband. Door drie formaten met elkaar te combineren, kunt u een uniek wildverband neerleggen. Eigenlijk kunt u met wildverband alle kanten op, dus u kunt uw creativiteit op de proef stellen. Toch bestaat er een standaard wildverbandpatroon en die kunt u prima gebruiken als u zelf even geen patroon weet te bedenken. Er bestaan drie standaard wildverbandpatronen. Het gaat hierbij om 60Plus, Abbeystones en Terras+ patronen. Klik op de foto’s hieronder om het legpatroon te downloaden, zodat u het altijd bij de hand kan houden.

Niet iedere soort wildverband heeft dezelfde formaten. Zo heeft 60Plus wildverband de formaten 30x30, 30x60 en 60x60. Abbeystones en Terras+ wildverband bestaan uit de formaten 20x20, 20x30 en 30x40. Deze soorten wildverband zijn dus kleiner dan 60Plus en dat zorgt ervoor dat ze gemakkelijker te dragen zijn. Voor meer informatie raden wij u aan om de desbetreffende pdf te downloaden.

Let op: het kan bij B-keus wildverband voorkomen dat er meer tegels van één formaat zijn dan van de andere formaten. U moet dus goed kijken bij het leggen hoe u het best de tegels kunt neerleggen.

     Excluton 60Plus Wildverband   Excluton Abbeystones Wildverband   Excluton Terras+ Wildverband