Wateroverlast in uw tuin? Wij hebben een aantal oplossingen

Het komt steeds vaker voor in Nederland dat mensen te maken krijgen met wateroverlast in hun tuin. Dat komt doordat de afgelopen 60 jaar de hoeveelheid neerslag met 20% is gestegen. De hevige regenval zorgt ervoor dat niet al het water afgevoerd kan worden, waardoor er wateroverlast kan ontstaan. Door de klimaatverandering zal het de komende jaren alleen maar meer gaan regenen en dat betekent dat er steeds meer tuinen blank komen te staan. Om u goed voor te bereiden op de hevige regenval, zullen wij u een paar oplossingen geven om wateroverlast tegen te gaan.

Er zijn verschillende oplossingen voor wateroverlast, maar onderstaande zijn in onze ogen de beste oplossingen.

  • Tegels met afstandhouders
  • Terras schuin laten aflopen
  • Grind (combineren met tegels)
  • Borders als bloembakken

  1   Tegels met afstandhouders zorgen voor een betere waterafvoer

Vindt u een voeg mooi tussen de tegels? Dan zijn tegels met een afstandhouder zeker een keer het bekijken waard. Een afstandhouder is een extra stukje aan de tegel, waardoor er een voeg ontstaat tussen de tegels. Ze liggen dan niet strak tegen elkaar aan en dat geeft water de mogelijkheid om goed weg te stromen de grond in. Om de voegen op te vullen, kunt u gebruik maken van split. In dit geval fijn split van 1 tot 3mm. Door split zal de waterafvoer goed blijven.

Voorbeelden van tegels met afstandhouders - Om u een idee te geven van mooie tegels met afstandhouders, hebben we een aantal verschillende soorten voor u uitgelicht. Met deze suggesties bent u verzekerd van een goede keuze qua tegels met goede waterafvoer.

Populaire tegels met afstandhouders:
Excluton Trentone Senso 30x50x6cm grijs/geel gespikkeld (B-keus)
Excluton Trentone wildverband Senso Soft Aubergine gemêleerd (B-keus)
Excluton Trentone Senso 30x50x6cm Rood Gespikkeld (B-keus)

Voor het voegen:
Koppelstone split zwart

  2   Een schuin terras heeft een goede afwatering

Het is belangrijk om in uw tuin verschillende hoogtes aan te brengen. Dit kunt u doen door de bestrating een beetje schuin af te laten lopen. Daardoor wordt het water beter afgevoerd en blijven er geen plassen liggen op uw tegels. Laat het terras aflopen naar de oprit, een grindpad, een watervijver of een grasveld. Daar zakt het water geleidelijk weg. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om een lager gedeelte in de tuin aan te brengen. Daar stroomt het water naartoe en dat zorgt voor de afwatering in uw tuin. In het gedeelte dat lager ligt dan de rest kunt u het best planten neerzetten. Deze planten moeten zowel tegen de vocht kunnen als tegen droogte.

  3   Laat het water sneller in de grond zakken door grind te gebruiken

U hoeft niet alleen gebruik te maken van tegels. Om wateroverlast tegen te gaan, kunt u ook gebruik maken van grind. Door grind zakt het water geleidelijk de grond in. Het is mogelijk om een grindstrook aan te leggen in uw tuin, maar u kunt er ook voor kiezen om grind met tegels te combineren. Hierdoor zal de waterafvoer gebeuren via het grind. Voorbeelden van tegels die mooi zijn in combinatie met grind, zijn flagstones. Flagstones worden ook wel stapstenen genoemd.

  4   Meer groen door borders in uw tuin

Borders zorgen niet alleen voor hoogteverschillen, maar ook voor meer groen in uw tuin. Door borders, ook wel bloembakken, te plaatsen met planten erin, wordt het water beter opgevangen en afgevoerd. Dit zal als gevolg hebben dat uw tuin minder last heeft van wateroverlast. Met stapelblokken maakt u gemakkelijk bloembakken. Stapelblokken zijn overigens niet de enige manier om hoogteverschillen te creëren, want er zijn nog meer elementen om hoogtes aan te brengen in de tuin.

Borders of bloembakkenHoud bij de aanschaf van tegels, flagstones of elementen rekening met de volgende zaken:


Checkmark Voor een terras is een dikte van 4cm genoeg
Het is belangrijk om te weten waarvoor u welke tegel kunt gebruiken. Een terras kan bijvoorbeeld betegeld worden met terrastegels van 4cm dik. Bij een oprit is het nodig om een tegel te nemen met een minimale tegeldikte van 6cm.

Checkmark  A-keus, AB-keus of B-keus 
U vindt bij ons A-keus, AB-keus en B-keus bestrating. B-keus is vaak tot 40% goedkoper dan A-keus. Als u echt het goedkoopste wilt, kies dan B-keus terrastegels. Bekijk alle verschillen tussen A-keus, AB-keus en B-keus terrastegels.

Checkmark  100% laagste prijs garantie 
Wij hanteren een 100% laagste prijsgarantie. Onderaan de streep bent u bij NuSierbestrating.nl altijd het goedkoopste uit. Zelfs inclusief de verzendkosten bent u bij ons het voordeligst uit.

CheckmarkKies voor de juiste kleur
U kunt op afspraak langskomen in onze showroom om bestrating te bekijken. Let op: wij hebben een enorm aanbod aan B-keus. Hierdoor kunnen wij helaas niet alle B-keus tonen in onze showroom. Wilt u zeker weten of uw keuze te bezichtigen is? Neem dan van tevoren contact met ons op. Heeft u overige vragen? Dan kunnen we deze snel en makkelijk beantwoorden.

Waarom bestrating kopen bij NuSierbestrating.nl? Lees meer over de voordelen van NuSierbestrating.nl.


 VRAGEN? 
 Chat, WhatsApp, mail of bel ons.
 Wij staan iedere werkdag voor u klaar.