De SierbestratingTrends in 2016: terug de natuur in.

U kijkt al enkele jaren uit op een saaie tuin, en u vindt dat het nu echt eens tijd is om een mooi plekje voor u en uw gezin te creëren? Dan bent u in ieder geval niet de enige. We kijken steeds meer met een andere blik naar onze tuin. Waar we vroeger de tuin zagen als een verlengstek van onze woning, zien we de tuin nu meer en meer als een apart domein. Een domein waar we tot rust kunnen komen, een domein waarin we ons terug kunnen trekken na een hele week hard werken. De tuin wordt steeds belangrijker en hierdoor zien we steeds meer dat men echt aan de slag gaat met de tuin om een persoonlijk 'paradijs' te creëren waar we kunnen ontsnappen aan de dagelijkse sleur.

Wij zijn gespecialiseerd in sierbestrating en wij willen u helpen zodat u in 2016 uw perfecte tuin kunt realiseren. Wij zullen stilstaan bij verschillende trends en daarbij de juiste sierbestrating aanraden.

 

De natuurlijke tuin verovert terrein

Sinds enkele jaren kiezen we steeds vaker voor een natuurlijke tuin. Een natuurlijke tuin komt voort uit het verlangen om te ontsnappen. In een grijze betonnen tuin met kunstgras kunnen we moeilijk ontsnappen. Een natuurlijke tuin is dan ook een tuin met een wilde look met natuurlijke vormen en veel kleur. Deze tuin spreekt ons oerverlangen aan en heeft het vermogen om ons te kalmeren. In een dergelijke oase van rust kunnen we echt ontspannen.

Natuurlijke bestrating als leidraad in een natuurlijke tuin

Een natuurlijke tuin is niet alleen maar wildgroei zonder bestrating of enige vorm van structuur. In een natuurlijke tuin zit een subtiele structuur verweven. Een goede manier om structuur aan te brengen is door middel van natuurlijke bestrating. Het eerste waar u aan zult denken is natuursteen of natuursteen stapstenen en deze bestrating is perfect in een natuurlijke tuin, maar wel erg prijzig. Daarom kunt u tegenwoordig ook kiezen voor betonbestrating met een natuursteen motief. Deze sierbestrating ziet er uit als natuursteen, maar is eigenlijk betonbestrating. U heeft dan de look van natuursteen maar de prijs van beton. Een populaire look-a-like is de 60Plus bestrating met een leisteen uiterlijk.

In een natuurlijke tuin is het ook mooi om te kiezen voor stapstenen, ook wel flagstones, genoemd. Dit zijn 'brokken' natuursteen die perfect kunnen worden ingezet als pad of voor een alternatief terras. Een pad met deze grillige natuurstenen langs een wilde, bloeiende border zorgt ervoor dat u echt een op de natuur geïnspireerde tuin neerzet.

Een golf van kleuren

We zien elke dag al genoeg grijs en zwart. We willen ontsnappen in een oase van kleur. Kleuren maken ons blij, hoe meer kleur hoe beter. Dit zien we ook terug in sierbestrating. Er wordt niet langer op 'safe' gespeeld. We hebben nog nooit zoveel verschillende kleuren in ons assortiment gehad van zalmgeel tot heidepaars. In de afgelopen jaren heeft ons assortiment echt een kleurexplosie ondergaan. En dit is natuurlijk perfect voor u.

In onze categorie Siertegels kunt u tal van kleuren bekijken en kunt u echt een kleur uitzoeken waar u hart sneller van gaat kloppen. In een natuurlijke tuin is het belangrijk om zachte en felle tinten met elkaar te combineren, dit zorgt ervoor dat de soms strakke geometrische vormen geen kille uitstraling krijgen. Dit houdt alles luchtig en levendig. Probeer dus wel een kleur sierbestrating uit te zoeken die goed te combineren valt met andere kleuren die u wilt gaan gebruiken in uw tuin.

Ronde vormen en ronde vijvers

We zien steeds minder strakke, harde lijnen. Ronde vormen zijn esthetischer en plezieriger voor het oog. Vooral als we rust en ontspanning zoeken in onze tuin kiezen we eerder voor ronde vormen. Ronde vormen kunnen terugkomen door bijvoorbeeld te werken met waalformaat bestrating. Deze bakstenen zijn onverwoestbaar en daardoor erg duurzaam en ideaal voor een rond terras. Daarnaast zien we ook steeds meer ronde vijvers, vaak ook verhoogd midden in een border. In een natuurlijke tuin gaat een ronde vijver geheel op in de beplanting. In een wat strakkere tuin werkt de ronde vorm verzachtend te midden van rechte lijnen.

Een natuurlijke tuin met een ruw randje

Een tuin waar alles klopt, gelikt van top tot teen, is helemaal uit dit jaar. Weg met voorspelbaarheid en symmetrie. We verbergen onze ruwe randjes niet langer. Dit zien we ook terug in de sierbestrating. Een goed voorbeeld is de Ebano siertegel. Deze tegel is helemaal terug van weggeweest. De bovenkant van deze tegel is behandeld met natuurlijke granulaten, waardoor een tegel met deze uitstraling perfect past in een natuurlijke tuin. Daarnaast zorgen de granulaten ervoor dat de kleuren jaren goed blijven.

In een natuurlijke tuin wisselen ruwe en industriële materialen elkaar af. Ruwe stenen, glad rvs en koper zijn niet langer elkaars tegenpolen, maar worden harmonieus gecombineerd tot een eigentijds, natuurlijk beeld. Natuurlijk voeren eenvoud en vanzelfsprekendheid de boventoon in een natuurlijke tuin, maar de ruwe randjes, het echte, wordt niet onder stoelen of banken gestoken.

Bent u klaar voor uw natuurlijke tuin?

De bovenstaande adviezen zijn natuurlijk gebaseerd op trends. En trends zijn niet het belangrijkste. Het belangrijkste is dat u zich thuis voelt in uw nieuwe tuin. Wij helpen u graag bij het creëren van uw tuin. Als u dus nog vragen heeft neem dan gerust contact met ons op. Wij leggen u graag uit voor welke tegel u het beste kunt kiezen.