Betonnen tuintegels 60x40

Het formaat 40x60 is een goedkope keuze betontegel. Er zijn verschillende soorten 40x60 betontegels, waardoor het aantrekkelijk is om een 40x60 formaat aan te schaffen. Op deze pagina worden grindtegels getoond, maar ook tegels die een strak uiterlijk hebben. Een strak uiterlijk wordt gecreëerd doordat er geen facetrand aan de tegel zit.

Lees meer
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
1 product
  1. Excluton Betontegel 40x60x5cm KOMO rood
    Excluton Betontegel 40x60x5cm KOMO rood
    A-Keuze B+ Keuze

    Vanaf € 22,91 / m2

    Op voorraad
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
1 product

Nieuwe betontegels 60x40

De betontegels 60x40 zijn relatief nieuw. Relatief nieuw wil hier niet zeggen dat ze helemaal nieuw op de markt zijn gekomen. Relatief nieuw wil hier zeggen dat ze al wel bestonden, maar de laatste paar jaar pas echt populair zijn geworden. Het is daarnaast niet een standaard maat, want dat zijn bij ons bijvoorbeeld de 60x60 en 40x40.

Het gewicht van de 60x40 betontegel is gemiddeld

Betontegels zijn over het algemeen vrij zwaar. Vooral onze grote betontegels vanaf 60x60 zijn vrij lastig om zelf te dragen. De 60x40 betontegel kan daarentegen wat makkelijker gedragen worden. Toch is het wel handig om bijvoorbeeld een vacuüm tegeltiller te gebruiken om de tegels gemakkelijk op hun plaats te leggen.

Met facet of zonder facet?

Het is belangrijk om te weten wat het verschil is tussen met facet en zonder facet. Bij betontegels met facet zijn de randen van de tegels afgeslepen. Dit is bij tegels zonder facet niet het geval. Wilt u de betontegels strak tegen elkaar aanleggen? Dan is de tegel zonder facet voor u de beste keuze. Zo liggen de stenen strak tegen elkaar aan zonder dat de randen ervan afgeslepen zijn.