NuSierbestrating.nl
  • Laagste prijzen
  • 25.000 klanten

Het grootste en voordeligste assortiment natuursteen tuintegels

Nusierbestrating.nl biedt een ruim assortiment natuursteen tuintegels aan tegen aantrekkelijke prijzen. Natuursteen tegels zijn nog steeds erg populair. Bestrating in uw tuin is erg belangrijk voor de juiste sfeer en uitstraling, door gebruik te maken van natuursteen is uw tuin op zijn mooist. Natuursteen wordt door de natuur zelf gevormd en krijgt zo  prachtige patronen en mooie natuurlijke kleuren. Daarnaast is natuursteen  enorm sterk, onderhoudsvriendelijk en slijtvast.

Natuursteen
Natuursteen is een verzamelnaam van diverse steensoorten, die uit de natuur komen en worden verwerkt tot tuintegels.  Het wordt uit de gebergtes van landen als China of Vietnam gehaald en verwerkt tot prachtige tuintegels die bij u in de tuin komen te liggen. Iedere natuursteen tuintegel heeft zijn eigen eigenschappen als het gaat om uistraling en structuur. Natuursteen is goed toe te passen in uw tuin.

Bescherming van uw natuursteen
Om u natuursteen tegels te beschermen kunt u ze van een coating- of impregneerlaag voorzien. Hiermee beschermt u de tegels tegen vuil van buitenaf. Wilt u een kleurverdiepend effect (wetlook effect), dan kunt u een impregnator gebruiken. Bent u zich hierbij alleen wel van bewust dat de impregnering niet te dik kan worden aangebracht.

Groene aanslag voorkomen
Voor het voorkomen van groene aanslag op uw natuursteen kunt u 2 keer per jaar een groene aanslagverwijderaar of algendoder gebruiken.

flagstones

Flagstones Rode Weser
Flagstone is natuursteenplaat met een onregelmatig vorm
Verkrijgbaar al vanaf  € 20,63  per m2

flagstones

Flagstones Kwartsiet Kavala
Flagstone is een veel gebruikte steensoort in de tuin
Verkrijgbaar al vanaf  € 19,20  per m2 

siam bluestone

Siam Bluestone Getrommeld
Bekend onder de naam Chinees hardsteen of Asian Blue 
Verkrijgbaar al vanaf  € 32,23  per m2

president gevlamd

President Gevlamd 
zeer prettig in het onderhoud
Verkrijgbaar al vanaf  € 32,98  per m2

Natuursteen verwerken voor uw terras
Voor een juiste verwerking van tegels op uw terras of tuinpad is het van belang dat de tegels met strakke kanten, facet geslepen kanten of leisteen soorten altijd verwerkt worden in gestabiliseerd zand van 5 tot 8 centimeter dikte, en daarnaast op een goed waterdoorlatende ondergrond.  Wij raden u aan om de stenen te verwerken met een kleine voeg die ingeveegd kan worden met een voegsplit, zilverzand of brekerzand. Op die manier kan voorkomen worden dat bij eventueel strenge vorst de voegen zouden kunnen barsten. Wanneer u gebruik maakt van tegels met een getrommelde afwerking, kan bij een lichte belasting van bijvoorbeeld een terras ook met grove zand of splitlaag gewerkt worden.

Leggen op afschot
Om water goed af te kunnen voeren is het leggen op afschot van de natuurstenen bestrating noodzakelijk. Het afschot leggen moet altijd 1 à 2 centimeter per m1 zijn. Als er gewerkt gaat worden met ruwere soorten natuursteen, dan moet er meer afschot zijn omdat het water anders alsnog kan blijven staan. Wanneer het water op de bestrating zou blijven staan, is het mogelijk dat er in de winter vorstschade kan ontstaan in de voegen of aan het oppervlak van de tegels.

Gemengd verwerken
De tegels die uit verschillende kisten of pallets komen kunt u het beste gemengd verwerken. Het is noodzakelijk de tegels te mengen voor een harmonieuze verdeling van kleuren en schakeringen, omdat natuursteen tegels van nature een afwijking in kleur kunnen hebben.