Houdt u van klassiek? De trottoirtegel biedt uitkomst

Een trottoirtegel, of stoeptegel, is een eenvoudige tegel van 30 bij 30. Ze staan bekend om hun degelijkheid en hun standaard grijze kleur. Normaal gesproken wordt de trottoirtegel gebruikt voor de stoep / het trottoir, maar uw tuin of pad kunt u ook betegelen met trottoirtegels. Het is een eenvoudige en goedkope oplossing. Een voordeel van trottoirtegels is dat ze tijdens het regenen of vriezen niet glad worden. Dat komt doordat de tegels stroef zijn. Meestal wordt de stoeptegel of de trottoirtegel in een halfsteensverband gelegd. Dit wil zeggen dat iedere nieuwe rij een halve tegel verspringt. Om de halve tegels op te vangen, worden er bij sommige soorten tegels halve tegels geleverd. Zo vangt u de gaten op die ontstaan door het halfsteensverband. Niet alleen het halfsteensverband is bekend, maar het ruitpatroon wordt ook veel toegepast. Hieronder worden een paar standaard trottoirtegels getoond.

TIP - Wordt de stoep of het trottoir belast met zware voertuigen? De trottoirtegels van minimaal 6 centimeter dik zijn geschikt voor zware voertuigen zoals fietsen en auto’s.

De tekst gaat verder onder onderstaande producten.


Wat maakt trottoirtegels klassiek?

Excluton trottoirtegelsDe oudste betontegels die we kennen zijn de trottoirtegels. Al vanaf het begin zijn de trottoirtegels van Excluton een vaste waarde in het assortiment van ons. Door de strakke vormgeving zijn ze al die tijd populair geweest en vandaag de dag zijn de grijze betontegels nog steeds geliefd bij onze klanten. Het is betaalbare bestrating en daarom vinden klanten het een perfecte keus.

Wij bieden geen gebruikte of tweedehands trottoirtegels aan

Trottoirtegels die al eens eerder zijn gebruikt, verkopen wij niet. De tegels die wij aanbieden zijn 'nieuw' en dus niet tweedehands. Wat wij wel aanbieden, is B-keus kwaliteit. B-keus kwaliteit wil hier niet zeggen gebruikt of tweedehands, maar B-keus tegels zijn afgekeurd door de fabrikant. Daardoor kunnen de tegels tegen een zeer scherpe prijs worden aangeboden.

Varianten op de standaard trottoirtegel

Er zijn tal van varianten voor de standaard trottoirtegel te verzinnen. Zo zijn er bijvoorbeeld gewassen tegels, geslepen tegels en rondotegels. Ze lijken qua formaat heel erg op de grijze betontegels, maar qua uiterlijk zijn ze vanzelfsprekend anders. Waar een normale betontegel meestal wordt gebruikt voor trottoirs, kunnen gewassen tegels, geslepen tegels en rondotegels ook als terras gelegd worden. Zo creëert u een natuurlijkere sfeer als u het vergelijkt met de kale, grijze tegel. Hieronder staan een paar voorbeelden.