Houdt u van klassiek? De stoeptegel biedt uitkomst

Een stoeptegel, of trottoirtegel, is een eenvoudige tegel van 30 bij 30. De standaardkleur is grijs en de stoeptegel staat bekend om zijn degelijkheid. Hij wordt vooral gebruikt voor een trottoir, maar hij is ook te gebruiken in de tuin of voor een pad naast het huis. De stoeptegels zijn stroef en dat wil zeggen dat ze niet glad worden wanneer het regent of vriest. Meestal wordt de stoeptegel of de trottoirtegel in een halfsteensverband gelegd. Dit wil zeggen dat iedere nieuwe rij een halve tegel verspringt. Om de halve tegels op te vangen, worden er bij sommige soorten tegels halve tegels geleverd. Zo vangt u de gaten op die ontstaan door het halfsteensverband. Niet alleen het halfsteensverband is bekend, maar het ruitpatroon wordt ook veel toegepast. Hieronder staan een aantal voorbeelden van standaard stoeptegels.

TIP - Zal het trottoir zwaarbelast worden? Ga dan voor stoeptegels van minimaal 6 centimeter dik. Deze kunnen zware gewichten aan zoals fietsen en auto’s.

De tekst gaat verder onder onderstaande producten.Waarom zijn stoeptegels zo klassiek?

Excluton stoeptegelsStoeptegels zijn de oudste betontegels die we kennen. De Excluton stoeptegels zijn al vanaf het begin een vaste waarde binnen ons assortiment. Door de strakke vormgeving zijn ze al die tijd populair geweest en vandaag de dag zijn de grijze betontegels nog steeds geliefd bij onze klanten. Klanten vinden deze tegel een perfecte keus voor betaalbare bestrating.

Tweedehands of gebruikte stoeptegels bieden wij niet aan

Wij verkopen geen stoeptegels die al eens eerder zijn gebruikt. De tegels die wij aanbieden zijn 'nieuw' en dus niet tweedehands. De nieuwe stoeptegels zijn van B-keus kwaliteit. B-keus kwaliteit wil hier niet zeggen gebruikt of tweedehands, maar B-keus tegels zijn afgekeurd door de fabrikant. Daardoor kunnen de tegels tegen een zeer scherpe prijs worden aangeboden.

Varianten op de standaard stoeptegel

Er zijn tal van varianten voor de standaard stoeptegel te verzinnen. Zo zijn er bijvoorbeeld gewassen tegels, geslepen tegels en rondotegels. Ze lijken qua formaat heel erg op de grijze betontegels, maar qua uiterlijk zijn ze vanzelfsprekend anders. Waar een normale betontegel meestal wordt gebruikt voor trottoirs, kunnen gewassen tegels, geslepen tegels en rondotegels ook als terras gelegd worden. Zo creëert u een natuurlijkere sfeer als u het vergelijkt met de kale, grijze tegel. Hieronder staan een aantal voorbeelden.