Grote collectie Siertegels voor de tuin of terras. Vanaf €8,17.

Siertegels is eigenlijk een te breed begrip. Grofweg alle tegels die geen standaard betontegels zijn vallen onder deze noemer. Het aanbod qua siertegels is dan ook erg groot. Siertegels zijn verkrijgbaar van klein, 30x30 bijvoorbeeld, tot zeer groot. Tegenwoordig zijn er zelfs siertegels van 100x100. Ook qua kleur is er van alles mogelijk van simpel zwart tot gevlamd terracotta. Als basisregel kunt u aanhouden: hoe exotischer de tegel, hoe hoger de prijs. Daarnaast zijn er zowel A- als B-keuze siertegels.

Met zoveel keuze, vooral als u nog niet precies weet wat u wilt, is het lastig kiezen. Daarom raden wij aan om eens rustig te bladeren door onze collectie tegels. U ziet dan verschillende sfeerfoto's en krijgt dan een beeld van de verschillende siertegels. Ook kunt u filteren op prijs of op kleur. Als u bijvoorbeeld niet meer dan €15 per vierkante meter wilt betalen dan kunt u dit meteen aangeven, of als u alleen zwarte siertegels zoekt kunt u dit ook gelijk filteren. Natuurlijk kan het gebeuren dat u nog steeds door de bomen het bos niet meer ziet. Geen probleem. Wij helpen u graag met het maken van een keuze.

De Siertegel Trend van 2015: groot, groter grootst

Sinds enkele jaren zien we dat siertegels steeds groter worden. Waren 'vroeger' abbeystones, koppelstones of Puras bestrating populair, verkrijgbaar in kleine maten zoals 20x30 of maximaal 30x40. Tegenwoordig is een groot deel van ons assortiment 60x60 en sinds dit jaar zijn er zelfs tientallen tegels van 100x100 of 60x120. Er is dus duidelijk een trend zichtbaar aangaande de maat van de siertegel.

Waar komt deze trend vandaan? Lastig te zeggen, deze grote tegels zijn immers niet goedkoop en ook niet altijd even makkelijk te verwerken vanwege het gewicht per tegel. Maar de sfeer die je in de tuin kan creëren met dergelijke tegels is echter fenomenaal en met relatief weinig tegels ligt uw tuin al vol. Een moderne tuin wordt in 2015 getypeerd door strakke, grote bestrating met een eigenzinnige kleur en met een uniek karakter.

De Siertegel: kiezen we A- of B-keuze?

Een andere trend die wij hebben mogen constateren is de opkomst van B-keuze siertegels. Wij verkopen sinds twee jaar namelijk meer B-keuze siertegels dan ooit tevoren. Begrijpelijk, B-keuze bestrating kan namelijk tot 40% goedkoper zijn dan A-keuze. De grote tegels van 100x100 die eerst nog bijna €30 per m2 kosten, zijn in B-keuze ineens €16 per m2. Dit maakt deze grote tegels ineens voor iedereen aantrekkelijk.

Wel blijft het natuurlijk B-keuze, er kunnen schoonheidsfoutjes in maat en oppervlaktestructuur zitten en kan er breuk voorkomen. Echter, als u ongeveer 10% meer bestelt dan zit u over het algemeen wel aan de veilige kant. Desondanks zult u uzelf wel de volgende vraag moeten stellen: durf ik te gokken voor B-keuze?

Bekijk alle Siertegels >>