Natuursteen sierkeien kopen voor uw tuin of terras.

Sinds enkele jaren kiezen we weer voor natuurlijke materialen in onze tuin. Waar we vroeger een tuin zagen als een extensie van onze woning, zien we nu dat de tuin meer en meer de functie krijgt als een omgeving los van de woning, een omgeving om in te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. We willen weer een wilde, natuurlijke tuin, een tuin waar we even in kunnen ontsnappen. Strakke lijnen zijn in deze nieuwe natuurlijke tuinen minder belangrijk. Het gaat om aardse vormen. Sierkeien passen perfect in dit plaatje.

Welke soort sierkei past in mijn tuin?

Sierkeien worden gewonnen over heel de wereld, overal ter wereld zijn er groeves of vindplaatsen van sierkeien of breuksteen. Dit betekent dat er sierkeien in veel verschillende vormen, formaten en kleuren zijn te krijgen. Met andere woorden, u kunt dus perfect de ideale soort sierkei uitzoeken voor uw tuin. Van ruwe grijze Rouge Royal sierkeien tot genuanceerde en gladde Moranekeien.

Het soort sierkei dat u wilt gaan gebruiken hangt grotendeels af van het doel waarvoor u het wilt gaan gebruiken. Als u bijvoorbeeld sierkeien wilt gaan gebruiken in relatie tot water, bijvoorbeeld bij een bron, waterval of cascade dan is het mooi om te kiezen voor de meer natuurlijke vormen. De gladde Moranekeien of Maaskeien zijn ideaal in deze situatie. Rond een terras wilt u waarschijnlijk meer gebruik maken van een meer exclusieve sierkei. U zou dan kunnen kijken naar de Lavastenen of Rouge Royal sierkeien.

Wat is de prijs van sierkeien?

Sierkeien zijn natuursteen en hierdoor zit er een prijskaartje aan. Maar de sierkeien kunt u zien als een investering in de letterlijke vernaturalisering van uw tuin. Natuursteen heeft ook de eigenschap om mooier te worden met de jaren. Met sierkeien kunt u dus nog jaren genieten van uw eigen, wilde, tuin.

De sierkeien worden aangeschaft per gaas. Het gewicht per gaas verschilt per soort sierkeien, echter ligt dit gewicht meestal rond de 1.000 kilogram.

Bekijk alle Sierkeien >>