De beste prijs voor natuursteen terrastegels

Zoekt u natuursteen voor een goede prijs? Wij hebben een groot assortiment natuursteen tuintegels tegen een scherpe prijs. Natuursteen is nog altijd erg populair. Met natuursteen kunt u namelijk veel kanten op. Het geeft uw tuin of terras een speelse en natuurlijke uitstraling. Dat komt doordat iedere natuurstenen tegel uniek is. De tegels worden gevormd door de natuur en daardoor hebben de tegels een prachtig reliëf en natuurlijke kleuren. Daarnaast is natuursteen enorm sterk, onderhoudsvriendelijk en slijtvast. Hieronder staan een aantal voorbeelden van natuursteen producten.

De tekst gaat verder onder onderstaande foto's en producten.

         Siam Bluestone verzoet met facet   Mustang gecalibreerd BlackWat is natuursteen?

Natuursteen is een verzamelnaam van diverse steensoorten. Ze worden uit de gebergtes van landen als China en Vietnam gehaald om vervolgens verwerkt te worden tot prachtige tuintegels. Natuursteen is namelijk goed te verwerken in uw tuin. Iedere natuursteen tuintegel heeft zijn eigen eigenschappen als het gaat om uitstraling en structuur. Wilt u een kleur verdiepend effect (wetlook effect) toepassen op uw natuursteen terrastegels? Dan kunt u een impregnator gebruiken. Let er alleen wel op dat de impregnering niet te dik kan worden aangebracht.

Tips voor het beschermen van natuursteen - Om uw natuursteen tegels te beschermen, kunt u ze van een coating- of impregneer laag voorzien. Hiermee beschermt u de tegels tegen vuil van buitenaf. Voor het voorkomen van groene aanslag op uw natuursteen kunt u twee keer per jaar een groene aanslagverwijderaar of algendoder gebruiken.

Natuursteen verwerken voor uw terras

Voor een juiste verwerking van tegels op uw terras of tuin(pad) is het van belang dat de tegels met strakke kanten, facet geslepen kanten of leisteen soorten altijd verwerkt worden in gestabiliseerd zand van 5 tot 8 centimeter dikte. Daarnaast moet de ondergrond waterdoorlatend zijn. Aangeraden wordt om de tegels te verwerken met een kleine voeg die ingeveegd kan worden met een voegsplit, zilverzand of brekerzand. Op die manier kan voorkomen worden dat bij eventueel strenge vorst de voegen barsten. Wanneer u gebruik maakt van tegels met een getrommelde afwerking, kan bij een lichte belasting van bijvoorbeeld een terras ook met grof zand of een split laag gewerkt worden.

Het leggen op afschot van natuursteen tegels

Om water goed af te kunnen voeren, is het leggen op afschot van de natuurstenen bestrating noodzakelijk. Het afschot leggen moet altijd 1 à 2 centimeter per meter zijn. Als er gewerkt gaat worden met ruwere soorten natuursteen, dan moet er meer afschot zijn. Dit omdat het water anders alsnog kan blijven staan. Wanneer het water op de bestrating zou blijven staan, is het mogelijk dat er in de winter vorstschade kan ontstaan in de voegen of aan het oppervlak van de tegels. Veel last van wateroverlast? Er zijn een aantal oplossingen voor wateroverlast in uw tuin.

Noviton lijkt qua eigenschappen veel op natuursteen

Natuursteen is per vierkante meter heel erg duur. Een goedkoop alternatief, dat lijkt op natuursteen, zijn de Noviton terrastegels. Noviton tegels worden geproduceerd met de nieuwste technieken, waardoor ze kwalitatief erg goed zijn. Er wordt een UV-coating aangebracht en dat zorgt ervoor dat de Noviton terrastegels niet snel vuil te krijgen zijn, tegen vorst kunnen en zeer eenvoudig schoon te houden zijn. Bent u dus op zoek naar een kwalitatief goede tegel die lijkt op natuursteen, maar niet al te duur is? Dan is Noviton de beste keuze voor u. Hieronder staan een aantal voorbeelden.