Tuinelementen maken iedere tuin af

Met tuinelementen kunt u hoogteverschillen aanbrengen in uw tuin. Er ontstaan, door gebruik te maken van bijvoorbeeld stapelblokken of traptreden, verschillende niveaus die de tuin doen opfleuren. Zo kunt u een plantenbak creëren of een afscheiding maken. Daarnaast kunt u ook twee terrassen op verschillende hoogtes in uw tuin aanleggen, waardoor er twee afzonderlijke zitplekken ontstaan.

         Tuinelementen

De tuinelementen in ons assortiment zijn zeer eenvoudig in de omgang. Ze zijn te verwerken met betonblokkenlijm. Geadviseerd wordt om laag voor laag te werk te gaan. Muurtjes tot 80 centimeter hoog kunnen worden geplaatst op een gestabiliseerde ondergrond. Wordt het muurtje hoger? Ga dan voor een fundering van beton om het muurtje genoeg stevigheid te geven.

De soorten tuinelementen

Om u een goed beeld te geven van onze tuinelementen, zullen we hieronder een onderverdeling maken van de verschillende tuinelementen. De volgende tuinelementen zullen beschreven worden:

  • Stapelblokken
  • Traptreden
  • U-elementen, L-elementen en hangflors
  • Overige tuinelementen
Onderaan deze pagina staan een aantal voorbeelden van tuinelementen. Linia Palissades voor in de tuin

Stapelblokken

Stapelblokken zijn er in veel soorten en maten. Er zijn niet alleen strakke stapelblokken, maar ook getrommelde varianten. Een voorbeeld van zowel een strak als getrommeld stapelblok is de Linia Palissade. Sommige stapelblokken hebben maar één zichtzijde zoals de brickwalls en granibiels. Met de verschillende stapelblokken maakt u binnen korte tijd solide en robuuste tuinmuurtjes om hoogteverschillen aan te brengen. De stapelblokken zijn op veel verschillende manieren in te zetten. Denk aan decoratieve muurtjes, bloembakken en zelfs tuinbankjes zijn te maken met stapelblokken. Verlijmen van de stapelblokken is noodzakelijk wanneer u de blokken hoger dan 40 centimeter gestapeld gaat verwerken.

Traptreden

In een tuin met veel hoogteverschillen kunt u uitstekend traptrede-elementen plaatsen. De traptreden van beton en natuursteen zorgen ervoor dat er geen grond meer kan wegspoelen. Ook kunt u met deze elementen een fraai pad naar boven creëren om bijvoorbeeld twee terrassen op verschillende hoogtes van elkaar te scheiden. Onze voorgevormde traptreden laten zich zeer eenvoudig en snel verwerken zonder dat u hier een bestratingsspecialist voor hoeft te zijn.

Een houtopslag van U-elementen

U-elementen, L-elementen en hangflors

U-elementen zijn voor vele doeleinden te gebruiken. U kunt ze zowel los als aaneengeschakeld gebruiken. Wilt u bijvoorbeeld een nieuwe plantenbak? Zet dan twee U-elementen kops tegen elkaar. Tevens kunt u dit element gebruiken als basis voor een kruk of tafeltje. Ook een houtopslag is te realiseren met U-elementen. De foto hiernaast is daar een voorbeeld van.

De L-elementen zijn praktisch en ijzersterk. Deze elementen kunnen gebruikt worden om hoogteverschillen mooi in elkaar over te laten lopen. Ook kunnen ze gebruikt worden als border.

De hangflor ovaal beplantingelementen zijn multifunctionele elementen voor in uw tuin. U kunt deze elementen namelijk gebruiken als muurafscheiding, geluidswal of ze zijn gewoon te verwerken in uw tuin als bloembak.

Er zijn ook rasterflors te koop - Er bestaan naast hangflors ook rasterflors. Dit soort flors hebben een vierkant uiterlijk en zijn geschikt om te gebruiken voor bloembakken en hoogteverschillen.

Overige tuinelementen

Heeft u veel last van wateroverlast of wilt u voorkomen dat er water in uw tuin blijft staan? Dan kunt u elementen aanschaffen om de afwatering te verbeteren. Denk hierbij aan een topgoot of een watergoot. Ook een grindmat kan helpen bij de afwatering. Hieronder staan een aantal voorbeelden.

Een ander bijzonder element dat u kunt kopen voor uw tuin is het Amsterdammertje. Van oorsprong is het Amsterdammertje een kleine loop van een kanon op zijn kop in de grond geplaatst. In de tijd van het paard met wagen en de niet duidelijk afgebakende weg of stoep kwam het geregeld voor dat de gevel van een hoekhuis werd geschampt. Om dat te voorkomen werden deze Amsterdamse paaltjes geplaatst. Ze worden nu vervaardigd van beton en zijn uitstekend in staat uw huis of andere objecten te beschermen.