Het grootste en voordeligste assortiment Dakterras Tegels!

wij staan voor u klaar

U wilt in het weekend genieten van een ontbijt in de ochtendzon of uw dag afsluiten met een glas wijn op uw eigen dakterras.  Voordat u hiervan kunt genieten moet u eerst nog zorgen dat het dakterras er ook daadwerkelijk ligt, hierbij moet u wel op en aantal punten letten.

Fundering
De basis van een dakterras is een goede fundering. Meestal zijn daken niet sterk genoeg om betontegels te dragen voor een dakterras. Een eis die gesteld wordt vanuit het bouwbesluit is dat een dak 250 km/m2 moet kunnen dragen voor het afgeven van en vrij dragend dakterras. Blijkt uit de constructie berekening dat uw dak sterk genoeg is dan kunt u een vloer maken van dakterras tegels.

Dakterrasvloer
Voor het dakterras zijn er allerlei maten en uitvoeringen aan tegels. De dakterras tegels kunnen niet direct op de dakbedekking gelegd worden, hierdoor kan u de dakbedekking beschadigen. Tussen het dak en de dakterras tegels komen tegeldragers, deze zorgen ervoor dat de dakterrastegel niet door de dakbedekking heen drukken. De tegeldragers zorgen er ook voor dat het regenwater gemakkelijk afgevoerd kan worden.

Het voordeel van dakterras tegels is dat u deze gemakkelijk kan verwijderen, indien er onderhoud aan u dak nodig is. Het onderhoud van betonnen dakterras tegels is eenvoudig. Door gebruik te maken van tegels is een dakterras snel gerealiseerd

Door het gewicht zijn niet alle tegels geschikt voor een dakterras. Voor een dakterras zijn lichtgewicht tegels nodig die het dak of balkon minimaal belasten.