Oneindig veel mogelijkheden om te combineren in uw tuin

De keuze voor bepaalde tuintegels is niet gemakkelijk. Er zijn genoeg mogelijkheden om te combineren en tot uw perfecte tuin te komen. Denk niet alleen aan het soort tegel, maar ook aan de overige elementen in de tuin. Zo kunnen grind, klinkers, stapelblokken en beelden ook invloed hebben op het uiterlijk van uw tuin. Om u op weg te helpen met de verschillende soorten combinaties, hebben wij hieronder een aantal zeer interessante combinaties op een rij gezet. De volgende punten zullen terugkomen op deze pagina:

  • Tegels in combinatie met klinkers
  • Tegels of stapstenen in combinatie met grind
  • Tegels in combinatie met tuinelementen en beplanting
  • Effen tegels combineren met patroontegels
  • Tegels in combinatie met overige elementen in de tuin
         Combinatiemogelijkheden tuin

Tegels in combinatie met klinkers

Voorbeeldtuin tegels in combinatie met klinkersModerne terrastegels passen meestal niet bij een wat ouder huis. Een oplossing voor dit probleem kunnen klinkers zijn. Door een rand te maken van klinkers rondom de tegels, ontstaat er een soort verbinding tussen het huis en de moderne tegels. Dit zal ervoor zorgen dat alles in elkaar overloopt en u krijgt een uniek terras met oude en nieuwe elementen. U heeft ook de optie om uw terras met alleen klinkers te betegelen, maar met alleen klinkers kunnen uw tuinstoelen en dergelijke gaan wiebelen.

Tegels of stapstenen in combinatie met grind

Grind is in vele soorten en maten verkrijgbaar, is makkelijk te ‘leggen’ en helemaal niet duur. We zien steeds vaker dat er voor grind wordt gekozen in combinatie met prachtige, grote tegels. De tegels worden dan bijvoorbeeld niet strak tegen elkaar gelegd, maar het grind wordt tussen de tegels in gelegd. Dit zorgt ervoor dat de bestrating bijvoorbeeld wordt ‘gebroken’. Het geeft een ruimtelijk effect, omdat de grote tegels op deze manier als ‘stapstenen’ dienen. Grind is een perfect ‘wapen’ in het arsenaal van de kleine tuinbezitter. Grind is goedkoop en eigenlijk overal wel toe te passen.

Tegels in combinatie met tuinelementen en beplanting

Probeer hoogteverschillen (met bijvoorbeeld linia palissaden) in te passen in uw tuin. U zorgt voor spanning in de tuin door hogere elementen op de voorgrond te plaatsen in combinatie met lagere elementen. U kunt bijvoorbeeld bomen op de voorgrond plaatsen of u kunt kiezen voor een pergola. Houdt er rekening mee dat elementen meerdere functies kunnen vervullen. Een pergola kan bijvoorbeeld zorgen voor schaduw, maar biedt ook beschutting en privacy. De beplanting kan verwerkt worden in de hoogteverschillen om zo de tuin op te fleuren. Eigenlijk kunt u iedere tegel gebruiken afhankelijk van de gekozen tuinelementen en beplanting.
Voorbeeldtuin effen tegels in combinatie met patroon tegels

Effen tegels combineren met patroontegels

Om wat meer rust in een patroonterras te brengen, kan het soms mooi zijn te combineren met effen tegels. Zowel diverse maten als kleuren worden steeds vaker gecombineerd. De tuin is wellicht een afspiegeling van wie we zijn en daar past misschien niet maar één soort sierbestrating bij. Wellicht kunnen we door verschillende soorten te gebruiken meer ons eigen idee naar voren laten komen. Oftewel, laat zien wie u bent.

Creatief combineren met verschillende soorten sierbestrating - U kunt ook creatief combineren door bijvoorbeeld verschillende soorten sierbestrating te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld enkele mooie, grote tegels combineren met goedkopere tegels of A-keus combineren met goedkope B-keus. Op deze manier ontstaat een middenweg tussen heel goedkoop en heel duur.

Tegels in combinatie met overige elementen in de tuin

De tuin is een verlengstuk van de woning. U kunt ervoor kiezen om de tegels van binnen ook in uw tuin terug te laten komen. Hierdoor wordt alles één geheel. Kijk daarnaast eens naar de kleur van uw gevelstenen, het hekwerk en de beelden die u in uw tuin heeft staan. Hier kunt u de kleur en de grootte van de tegels op afstemmen. Gaat u de tuin helemaal opnieuw inrichten? Neem dan alle overige elementen ook mee in uw afweging om voor bepaalde tegels te kiezen.