Heb je een tuin aan het water? Een tuin aan het water biedt je verschillende voordelen. Denk aan de mogelijkheid om een bootje aan een eigen steiger te leggen, de mogelijkheid voor je kinderen om in het water te zwemmen, enzovoorts. Het inrichten van een tuin aan het water is echter niet altijd even gemakkelijk. In dit artikel geven we je enkele handige tips om de indeling van je tuin te verbeteren. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan het gebruik van een veranda of een vlonder in je tuin? Zo heb je een heerlijk plekje om aan het water te zitten terwijl je kinderen hier zwemmen.

Verschillende planten en struiken combineren

Een tuin aan het water is vaak wat vochtiger, doordat het grondwater bij een hoge waterstand minder makkelijk kan worden afgevoerd. Ook het type grond van een tuin aan het water kan anders zijn dan een tuin in de stad. Het is erg belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kiezen van een combinatie van planten, struiken en bomen voor in je tuin. Niet iedere struik of boom is namelijk geschikt voor een dergelijke bodem. Daarbij kan het lastig zijn om bomen aan de waterkant te snoeien als deze groter zijn geworden na verloop van tijd.

Een vlonder of veranda plaatsen

Ook het aanleggen van een terras of plaats om te zitten bij het water kan lastig zijn als de grond regelmatig erg vochtig is. Een veranda of vlonder kan in zo’n geval de uitkomst bieden. Een veranda wordt vaak tegen een woning geplaatst en maakt het mogelijk om ook bij een zomers buitje buiten te blijven zitten.