Wil je het hele jaar door genieten van een verzorgde tuin maar heb je zelf geen tijd of zin om de tuin te onderhouden? Dan kun je er voor kiezen om het onderhoud van je tuin uit handen te geven. Een hovenier kan je hierbij helpen. De prijzen die een hovenier rekent, is afhankelijk van de tuin. Vergelijk de kosten voor tuinonderhoud om een goede keuze te kunnen maken.

Hovenier

Een hovenier kan je helpen bij het aanleggen en onderhouden van je tuin. De prijzen voor het aanleggen van je tuin is geheel afhankelijk van je wensen. De hovenier kan een indeling van de tuin maken en alle mogelijkheden met jou bespreken. Een hovenier wordt vaak ingeschakeld voor het onderhouden van een tuin als mensen zelf weinig tijd hebben om de tuin mooi te onderhouden. Laat een hovenier je tuin onderhouden en geniet altijd van een mooie verzorgde tuin.  

Kosten tuinonderhoud

De prijzen voor een tuinonderhoud zijn niet voor alle tuinen hetzelfde. Een kleine tuin is bijvoorbeeld makkelijker en sneller te onderhouden dan een hele grote tuin. Naast de afmeting speelt ook de inrichting van de tuin en de beplanting een grote rol. Heb je bijvoorbeeld ook een vijver in de tuin, dan moet je rekening houden met extra onderhoudskosten. Een vijver onderhouden kost namelijk meer tijd.

Onderhoudskosten vergelijken

Vergelijk je kosten voor een tuinonderhoud. Zo weet je direct waar je aan toe bent en kun je een keuze maken. Vraag meerdere offertes op bij diverse hoveniers en bekijk welk aanbod het beste bij je past. De offertes zijn afgestemd op je tuin, voor elke tuin verschillen namelijk de onderhoudskosten. Zet gemaakte afspraken duidelijk op papier. Zo weet je precies waar je aan toe bent als je besluit om het onderhoud van je tuin uit handen te geven.