5x creatief gebruik van betonblokken voor tuin en interieur

Bij betonblokken denken we meestal meteen aan grote verbouwingen en zware klussen. Natuurlijk zijn betonblokken daar ook heel geschikt voor. Maar wist u ook al dat betonblokken op creatieve wijze ingezet kunnen worden, bijvoorbeeld voor in de tuin?
Betonblokken zijn niet alleen sterk en robuust, ze zijn ook nog eens relatief goedkoop.
Er zijn tal van manieren waarop betonblokken te gebruiken zijn. Zowel voor binnen als buiten. Om u te inspireren geven we graag een aantal voorbeelden.

   

  1   Betonblokken als bankje in de tuin

Mooi, goedkoop en simpel. Hoe leuk is dit bankje gemaakt van betonblokken. De gaten zijn te gebruiken om iets in te zetten, zoals een leuke plant of wat tijdschriften. Mooi om een hoekje in de tuin te creëren of gewoon heerlijk binnen, met veel plaids en kussens. 

   

TIP  - Voor goedkope betonblokken vergelijkbaar met het bankje in onderstaande afbeelding, verwijzen wij u graag door naar BouwmaterialenKopen.com. Daar vindt u verschillende betonblokken die ook goed in de tuin gebruikt kunnen worden.

  

   
betonblokken bankje

   
Een ander voorbeeld van een mooi bankje in de tuin vindt u hieronder. Een aantal betonblokken simpel opstapelen en afwerken met een houten plaat en kussens. U creëert hiermee een leuk en speels bankje in de tuin. Door de juiste accessoires te gebruiken maakt u het plaatje helemaal af.

   
Bankje betonblokken 

    

        

  2   Betonblokken als nachtkastje voor de kinderkamer

Beton is goed te schilderen met betonverf. U kunt dus qua kleur alle kanten op. Daarnaast zijn de betonblokken robuust en stevig, dus uitstekend te gebruiken op een kinderkamer of andere toepassingen in uw interieur. In de foto is gebruik gemaakt van een U-element. 

    

 betonblok bijzettafel

      

  3   Dressoir van betonblokken

Voor dit dressoir heeft u enkel wat cellenbetonblokken nodig. Deze betonblokken zijn licht in gewicht en perfect om binnen te gebruiken voor een bijzonder interieur. Met mooie eikenhouten planken of wat robuuster steigerhout maakt u het meubel helemaal naar eigen wensen af. Voor wat extra stevigheid gebruikt u betonlijm.

betonblokken dressoir

     

    

KLUS TIP  - Op BouwmaterialenKopen.com vindt u naast verschillende soorten betonblokken, ook het materiaal om betonblokken vast te zetten. Denk bijvoorbeeld aan betonblokkenlijm en lijmpistolen. Zo kunt u de klus van A tot Z afmaken.

           

  4   Een buitenkeuken van betonblokken

Hoe mooi is een buitenkeuken. Vaak erg prijzig, dus komt het er meestal niet van. Deze buitenkeuken bewijst dat mooi zeker niet duur en ingewikkeld hoeft te zijn. Met een aantal betonblokken creëert u al iets heel moois voor in de tuin.

Buitenkeuken betonblokken

     

  5   Betonblokken voor houtopslag buiten of binnen

Erg leuk en handig om de houtblokken voor de houtkachel in te bewaren. De U-elementen zijn op veel verschillende manieren te gebruiken. Het leuke is ook, dat wanneer u uitgekeken bent op de vorm, u er gewoon iets anders van kan maken. Erg handig voor verschillende toepassingen in de tuin.

U-elementen beton


U-elementen beton kast