De 10 Tuin Trends voor 2018 en Tips om Geld te Besparen!

Benieuwd wat de tuin trends voor 2018 zijn? Al enkele jaren merken we dat de tuin steeds belangrijker wordt, de tuin is tegenwoordig niet meer een verlengstuk van de woning, maar een apart domein. Een domein waarin we tot rust kunnen komen, een domein waarin we terug de ‘natuur’ in kunnen. We willen een tuin die bij ons past, waarin we tot rust kunnen komen, waarin we kunnen genieten van natuurlijke pracht.

Wij hebben daarom voor u de 10 tuin trends van 2018 op een rij gezet.

BUDGET TIP -Moderne, kleurrijke bestrating kan erg duur zijn, maar u kunt ook kiezen voor B-keus bestrating voor in de tuin. Dit kan tot wel 40% goedkoper zijn vergeleken met A-keus bestrating.

Er is ook veel B-keus bestrating die past bij de tuin trends van 2018. Een tuin volgens de laatste trends hoeft dus niet duur te zijn.

1. Bestrating met patronen

De belangrijkste en meest verrassende tuin trends voor 2018 zijn de tegels met patronen. Van prachtige sierlijke kronkels tot strakke patronen, die goed passen bij een moderne woning. Er zijn veel verschillende patronen verkrijgbaar. De tegels met patronen zijn dit jaar echte nieuwkomers als we het hebben over tuin trends 2018.
De bestrating met patronen is op verschillende manieren te gebruiken. U kunt het volledige terras bestraten, maar het is ook erg mooi om accenten aan te brengen in de tuin.

Deze bestrating past in een tuin met patronen: Noviton PortoNoviton AgadirNoviton Casablanca.

2. Kies in een kleine tuin voor een grotere tegel

In een kleine tuin voelen we ons vaak opgesloten, we willen juist naar buiten om meer ruimte te ervaren. Maak in een kleine tuin daarom gebruik van grootformaat tegels, dit klinkt misschien raar, maar hierdoor krijgt de tuin een rustig en ruimtelijk beeld. Hoe groter de tegel die u plaatst hoe groter de tuin lijkt, dit effect wordt versterkt door de tegels diagonaal neer te leggen. De grotere tegel zien we nog veel en daarom hoort hij zeker nog in de lijst van tuin trends van 2018.

Deze bestrating past in een kleine tuin: 60x60 tegels.

3. Terug naar de natuur(steen)

Natuursteen is al enkele jaren erg populair en ook nu behoort hij tot de tuin trends van 2018. Een natuurlijke tuin zien we nog steeds veel en daar past natuursteen perfect bij. In een natuurlijke tuin zit namelijk een subtiele structuur verweven. Een goede manier om structuur aan te brengen is door middel van natuurlijke bestrating. Natuursteen heeft een prachtig motief en zal door de jaren heen een steeds geleefder uiterlijk krijgen, met andere woorden, deze bestrating wordt juist mooier met de jaren.

Deze bestrating past in een tuin met een motief: Natuursteen.

BUDGET TIP -U kunt tegenwoordig ook kiezen voor betonbestrating met een natuursteen motief. Deze sierbestrating ziet er uit als natuursteen, maar is eigenlijk betonbestrating. U heeft dan de look van natuursteen maar de prijs van beton. Een van de tuin trends 2018 is de populaire look-a-like natuursteen, de 60Plus bestrating, met een leisteen uiterlijk.

4. Technologie in de tuin

Op alle vlakken lijkt techniek ons te assisteren, in de tuin is dit anno 2018 niet anders. Alles is via ons WiFi-netwerk met elkaar verbonden, bijvoorbeeld sproeiers die automatisch water geven als ze merken dat het gras te droog is, of een moestuin die klaagt via een app dat hij beter onderhouden zou moeten worden. Ook in de tuintegels zit tegenwoordig technologie verwerkt. De nieuwe tuintegels zijn tegenwoordig bijvoorbeeld slijtvast, waardoor het uiterlijk langer behouden blijft.

Deze bestrating past in een technologische tuin: Noviton, Keramische tegels.

5. We kiezen massaal voor een natuurlijke tuin met kleur

Dit was de belangrijkste trend van vorig jaar. We zien deze tuin trends voor 2018 weer helemaal terugkomen. Een natuurlijke tuin komt voort uit het verlangen om te ontsnappen. In een grijze betonnen tuin met kunstgras kunnen we moeilijk ontsnappen. Een natuurlijke tuin is dan ook een tuin met een wilde look met natuurlijke vormen en veel kleur.

Deze bestrating past in een natuurlijke tuin: Abbeystones, Rusticslate, Sahara 60 Plus.

BUDGET TIP -Alles nieuw aanschaffen is een grote investering, daarom zien we steeds vaker dat oude onderdelen uit de tuin opnieuw worden gebruikt, of op een andere manier worden gebruikt. Oude stenen bijvoorbeeld als nieuwe bloembak.

6. Ontsnappen in een oase van kleur

Kleuren maken ons blij, hoe meer kleur hoe beter. Dit zien we ook terug in sierbestrating. Er wordt niet langer op 'safe' gespeeld. We hebben nog nooit zoveel verschillende kleuren in ons assortiment gehad. Van zalmgeel tot heidepaars. In de afgelopen jaren heeft ons assortiment echt een kleurexplosie ondergaan. En dit is natuurlijk perfect voor u. Deze tuin trends voor 2018 maken uw tuin een ware oase.

Deze bestrating past in een kleurrijke tuin: Puras Toscaans, Noviton, Rusticslate Zandgeel, 60Plus Lucca.

7. Zoek het ruwe randje op

Een tuin waarin alles klopt, gelikt van top tot teen, is helemaal uit dit jaar. Weg met voorspelbaarheid en symmetrie. We verbergen onze ruwe randjes niet langer. Dit zijn de tuin trends van 2018 die we graag zien. Een goed voorbeeld is de Ebano siertegel. Deze tegel is helemaal terug van weggeweest. De bovenkant van deze tegel is behandeld met natuurlijke granulaten, waardoor een tegel met deze uitstraling perfect past in een natuurlijke tuin.

Deze bestrating past in een ruwe tuin: Ebano tegels, Plage.

8. Grind is overal in te passen

Grind is in vele soorten en maten verkrijgbaar, is makkelijk te ‘leggen’ en helemaal niet duur. We zien steeds vaker dit er voor grind wordt gekozen in combinatie met prachtige, grote tegels. De tegels worden dan bijvoorbeeld niet strak tegen elkaar gelegd, maar het grind wordt tussen de tegels in gelegd. Deze tuin trends voor 2018 juichen we toe. Het geeft een ruimtelijk effect, omdat de grote tegels op deze manier als ‘stapstenen’ dienen. 

Deze bestrating past in een tuin met grind: 60Plus tegels, Terrastegels 100x100.

9. Speel met wildverband

Wildverband betekent dat u de bestrating legt met verschillende maten, van klein tot groot. Wildverband zorgt voor een speels effect en geen tuin is op deze manier hetzelfde. We zien dat consumenten steeds vaker kiezen voor een eigen soort wildverband. Niet het standaard legpatroon, wat wordt meegeleverd, maar een eigen legpatroon. Creativiteit  is één van de tuin trends die in 2018 niet kan ontbreken. Met wildverband kunt u uw eigen creativiteit laten spreken, op deze manier sluit de bestrating in uw tuin ook echt aan bij uw stijl.

Deze bestrating past in een tuin met wildverband: Wildverband sierbestrating.

BUDGET TIP -Besparen op een stratenmaker? U kunt natuurlijk zelf de tuin bestraten, maar ook door prijzen te vergelijken van stratenmakers via platformen zoals Werkspot.nl of Casius.nl kunt u geld besparen.

10. Combineren van sierbestrating

Voor dit jaar zien we steeds vaker dat men verschillende soorten sierbestrating gaat combineren, zowel diverse maten als kleuren worden steeds vaker gecombineerd. De tuin is wellicht een afspiegeling van wie we zijn en daar past misschien niet maar één soort sierbestrating bij. Wellicht kunnen we door verschillende soorten te gebruiken meer ons eigen idee naar voren laten komen. Oftewel, laat zien wie u bent. Dit vinden wij één van de mooiste tuin trends van 2018, want uiteindelijk moet uw tuin een afspiegeling zijn van uzelf.

Deze bestrating past in een tuin met meerdere gezichten: Natuursteen, Puras, Plage tegels.

Bent u klaar om met uw tuin aan de slag te gaan?

De tuin is een persoonlijk domein, iedereen heeft andere wensen en dromen. Hopelijk kunt u de bovenstaande tips en tuin trends 2018 gebruiken om inspiratie op te doen. Via NuSierbestrating.nl kunt u alle genoemde tegels en bestrating gemakkelijk online bestellen.
Wij wensen u alvast veel plezier en rust in uw nieuwe tuin. Veel succes!

Vragen?

Chat, WhatsApp, mail of bel ons.
Wij staan iedere werkdag tot 22.00 uur voor u klaar
.