NuSierbestrating.nl
  • Laagste prijzen
  • 25.000 klanten

Betontegels van 30x30 tot 100x100. Vanaf €9,83.

Betontegel, stoeptegel of gewoon tegel. De betontegel is een klassieke bestrating die eigenlijk overal kan worden gebruikt. U kunt ze in de tuin gebruiken, voor een pad, voor een stoep of zelfs voor een mooi terras. Er moet echter wel een belangrijk onderscheid worden gemaakt tussen 'gewone' betontegels en meer moderne, kleurrijke betontegels.

Gewone betontegels zijn eigenlijk de standaard stoeptegels met weinig poespas vaak verkocht in zwart of grijs. Deze betontegels zijn in een veelvoud aan maten beschikbaar: van 30x30 en 50x50 tot 60x60. Maar tegenwoordig zijn in betontegels ook in allerlei sierlijke varianten, kleuren en reusachtige maten te krijgen.

Betontegels met of zonder facet

De gewone stoeptegels kunnen zowel met als zonder facet worden besteld. Een facet wil zeggen dat er een geslepen rand op de betontegel zit. Een betontegel met facet is dan ook de gewone stoeptegel. Een betontegel zonder facet is dus een tegel zonder extra rand, waardoor deze betontegel strakker is. Dit betekent dat u deze betontegels strakker tegen elkaar aan kunt leggen.

Met of zonder facet is een belangrijke keuze bij de standaard betontegel, dit bepaalt namelijk hoe uw bestrating zal gaan ogen. Betontegels zonder facet zijn overigens wel duurder dan tegels met facet.

Betontegels in zowel A- als B-keuze

Net zoals veel van onze bestrating zijn ook de betontegels in zowel A- als B-keuze Betontegels te krijgen. Wij verkopen sinds twee jaar meer B-keuze betontegels dan ooit tevoren. Begrijpelijk, B-keuze bestrating kan namelijk tot 50% goedkoper zijn dan A-keuze. Grijze betontegels van 60x60 zonder facet die eerst nog bijna €22 per m2 kosten, zijn in B-keuze ineens €10,58 per m2.

Wel blijft het natuurlijk B-keuze, er kunnen schoonheidsfoutjes in maat en oppervlaktestructuur zitten en kan er breuk voorkomen. Echter, als u ongeveer 10% meer bestelt dan zit u over het algemeen wel aan de veilige kant. Desondanks zult u uzelf wel de volgende vraag moeten stellen: durf ik te gokken voor B-keuze?

Reusachtige, kleurrijke betontegels zijn populair in 2017

Betontegels zijn tegenwoordig niet meer alleen grijze of zwarte stoeptegels. Tegenwoordig kunnen betontegels in allerlei kleuren kunnen worden verkregen van zandgeel tot heidepaars. Als u dus op zoek bent naar een kleurrijke betontegel dan heeft u tegenwoordig meer dan genoeg keuze. In 2017 kiezen meer en meer mensen voor dergelijke kleurrijke betontegels, de standaard grijze en zwarte stoeptegels worden nog wel verkocht, maar minder en minder.

Sinds enkele jaren zien we ook dat betontegels steeds groter worden. Waren 'vroeger' abbeystones, koppelstones of Puras bestrating populair, verkrijgbaar in kleine maten zoals 20x30 of maximaal 30x40. Tegenwoordig is een groot deel van ons assortiment 60x60 en sinds dit jaar zijn er zelfs tientallen betontegels van 100x100 of 60x120. Er is dus duidelijk een trend zichtbaar aangaande de maat van de betontegel.

Bekijk alle Betontegels >>