U zoekt naar bestrating voor een kleine tuin?
Dan bent u bij Nusierbestrating.nl aan het juiste adres, wij hebben een groot en gevarieerd aanbod aan sier- en terrastegels.

Bestrating voor een kleine tuin
De inrichting van een kleine tuin kan lastig zijn want hoe laat je een kleine tuin groter lijken. Er zijn verschillende manieren om dit te realiseren, mede door het gebruik van de juiste kleur en formaat bestrating.

Maak in een kleine tuin gebruik van grootformaat tegels (bijvoorbeeld tuintegels van 60x60), dit klinkt misschien raar, maar hierdoor krijgt de tuin een rustig en ruimtelijk beeld.  Hoe groter de tegel die u plaatst hoe groter de tuin lijkt, dit effect wordt versterkt door de tegels schuin neer te leggen.  Door gebruik te maken van klinkers of kleine tegels lijkt de tuin nog kleiner, dit komt doordat er meer naden te zien zijn en hierdoor krijgt u een onrustiger beeld.  Maak in een kleine tuin ook gebruik van een lichte kleur tegel hierdoor krijgt u een ruimtelijke sfeer.

Bij het aanleggen van een tuinpad moet er rekening gehouden worden dat er een afvalcontainer of kinderwagen overheen moet kunnen. Doorgaans is een normale afmeting van een tuinpad 100cm. Maak een tuinpad iets breder bij overhangende beplanting. Er is niet zo vervelend als na een regenbui tegen de natte beplanting aan te moeten lopen. 

Lange smalle tuin: Leg hierbij de bestrating in de breedte, hierdoor lijkt de tuin ook breder
Brede ondiepe tuin: legt de bestrating in de lengterichting, hierdoor lijkt de tuin langer.