Het grootste en voordeligste assortiment balkon tegels

U wilt in het weekend genieten van een ontbijt in de ochtendzon of uw dag afsluiten met een glas wijn op uw eigen dakterras of balkon? Voordat u hiervan kunt genieten, moet u eerst zorgen dat het dakterras of het balkon met tegels is bedekt. Door gebruik te maken van betonnen tegels is een balkon snel gerealiseerd. Daarbij moet u wel op een aantal punten letten:

  • Fundering van het balkon
  • De vloer onder de balkon tegels
  • De keuze voor een bepaalde tegel

Hieronder wordt dieper op bovenstaande punten ingegaan.

De fundering van een balkon moet sterk genoeg zijn

Een goede fundering is de basis voor ieder balkon. Balkons kunnen namelijk niet veel gewicht dragen. Een eis die gesteld wordt vanuit het bouwbesluit is dat een dak of balkon 250 kg/m2 moet kunnen dragen voor het afgeven van een vrij dragend balkon. U kunt een vloer gaan maken van balkon tegels als blijkt uit de constructieberekening dat uw balkon sterk genoeg is.

De vloer onder de balkon tegels

Betonnen tegels voor uw balkon kunnen niet direct op de dakbedekking gelegd worden. Doet u dat wel, dan kan uw dakbedekking beschadigen. Om te voorkomen dat uw dakbedekking beschadigt, zullen er tussen het balkon en de balkon tegels tegeldragers komen. Deze zorgen ervoor dat de balkon tegels niet door de dakbedekking heen drukken. De tegeldragers zorgen er ook voor dat het regenwater gemakkelijk afgevoerd kan worden.

Het voordeel van tegeldragers is dat u de balkon tegels gemakkelijk kan verwijderen, indien er onderhoud aan uw dak nodig is. Het onderhoud van betonnen balkon tegels wordt daardoor een stuk eenvoudiger.

TIP - Een tegel met vier pootjes is de Nokkentegel van Excluton. Deze tegel heeft dus de 'tegeldragers' bevestigd zitten aan de onderkant van de tegel, waardoor u geen tegeldragers meer nodig heeft.

Welke tegels zijn te gebruiken voor uw balkon?

Er zijn allerlei maten en soorten tegels voor uw balkon. Zo kunt u kiezen voor alle tegels met een maximale dikte van 4,5 centimeter. U kunt dus niet iedere tegel gebruiken voor uw balkon, omdat sommige tegels gewoonweg te zwaar zijn voor een balkon. Voorbeelden van te zware tegels zijn tegels van 5 centimeter of dikker. Daarom moet u lichtgewicht tegels gebruiken die het balkon of balkon minimaal belasten. Hieronder staan een aantal voorbeelden.